Over Maite

Als kind al was ik dol op alles wat met schrijven te maken had. Korte verhalen, lange verhalen, gedichten – ik schreef van alles. Mijn allereerste publicatie is te vinden in een bundel met fabels die door scholieren zijn geschreven voor de les Levensbeschouwing. Toch heb ik lange tijd niets met mijn passie gedaan.

Na mijn middelbareschooltijd verliet ik mijn ouderlijk huis in Breda en heb ik Diermanagement gestudeerd in Leeuwarden. Een Hbo-diploma, man en goede baan later begon het schrijven weer te kriebelen en in 2011 begon ik voor het eerst in lange tijd weer met schrijven. Het verhaal dat ik toen schreef, Xuno, behaalde in 2012 de top 5 van de schrijfwedstrijd ‘Dromen en Demonen’, van uitgeverij Luitingh en MagicTales.

Hoewel er ondertussen een tweede Hbo, een zoontje en twee katten bij zijn gekomen, neemt schrijven nog steeds een prominente plaats in mijn leven in. Ik vind het belangrijk dat verhalen mijn horizon verbreden en onmogelijke dingen mogelijk maken. Daarom lees en schrijf ik het liefst fantasyverhalen.

Wanneer ik niet met boeken bezig ben, vind je me hoogstwaarschijnlijk achter een spel. Computerspellen, kaartspellen, bordspellen; er zijn er weinig die ik niet leuk vindt.

Mijn eerste boek, Xuno, werd in december 2016 uitgegeven door Celtica Publishing. Mijn tweede boek, Schaduwen over Razmir, verschijnt eind 2020.

maite@maiteschrijft.nl

Website Design door Maite Donker
Realisatie door Martijn Donker